Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Tuzla Belediyesi Bilgi Güvenliği Eğitimi (ISO 27001) Sertifika Aşamasında

z19.07.2018

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın kurumsallaşmada bilgi güvenliğinin ön planda tutulması talimatıyla yürütülen Bilgi Güvenliği Eğitimi (ISO 27001), sertifika aşamasına geldi.
Tuzla Belediyesi tarafından sürdürülen Bilgi Güvenliği Eğitimi ile kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemi hedefleniyor. Bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven veren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal yapıyı, politikaları, planlama faaliyetlerini, sorumlulukları, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri ve kaynakları içeriyor.
Tuzla Belediyesi’nde Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında bilgi varlık envanteri çıkarıldı, olası riskler belirlenerek gerekli idari ve teknik tedbirler alındı. 400 personele farkındalık eğitimi, teknik personele ISO 27001 iç denetim eğitimi verildi, ISO 27001 iç denetimi gerçekleştirildi.
Bağımsız belgelendirme firması tarafından yapılacak olan denetimin ardından sertifikasyon işlemleri tamamlanacak. 

Başkan Yazıcı: Kurumsallaşmada Bilgi Güvenliğini Önemsiyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kurumsallaşmanın önemli aşamalarından birisinin de bilgi güvenliği olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak kurumsallaşmada bilgi güvenliğini önemsiyoruz ve hizmette kalite standartlarımızı her geçen gün yükselterek vatandaşlarımıza en iyi hizmeti bilgi güvenliğini de ön planda tutarak veriyoruz.” dedi.