Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde Nisan Ayı Sergileri Başladı

z11.04.2016

Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi, nisan ayında da 2 sergiye birden ev sahipliği yapıyor. “Derinin Sanata Dönüşü” ve “Kentsel Düşler” isimli sergiler, Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde sanatseverle buluşturdu.
Dericilik Araştırma Enstitüsü’ndeki 32 yıllık tecrübesi ve resim sanatına olan ilgisini birleştiren sanatçı Veysel Kepenek, “Derinin Sanata Dönüşü” isimli sergisini ortaya çıktı. “Dericinin tuvali deri olmalıdır” diyerek yola çıkan sanatçının yeteneklerini deri üzerinde sanata dönüştürerek yaptığı Osmanlı Haritaları ve Piri Reis haritaları, ABD Boston Üniversitesi’nde, Moskova, Güney Afrika, Azerbaycan, Fransa ve Avusturalya gibi ülkelerde sanatseverlerde bulunuyor.
Tuzla’da resim öğretmeni olarak görev yapan ve uzun yıllardır özel çocuklar ile çalışarak birçok projeye imza atan Bülent Okay’ın sergisinde ise yaşamdan alınan ilham renk ve şekil bütünlüğüne yansıyor. Bülent Okay’ın “Kentsel Düşler” isimli sergisinde çarpık ve düzensiz kentleşme, yaşam alanlarının azlığı, yalnızlaşma ve terk edilmişliği, renk tonlamaları, zıt renkler ve açık-koyu değerlerin ifade edilmesini işlediği eserleri ilgiyle incelendi.
“Derinin Sanata Dönüşü” isimli sergi 24 Nisan, “Kentsel Düşler” isimli sergi ise 30 Nisan’a kadar Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde sergilenecek.