Haberler

Haberler

Türkiye'nin En Kapsamlı Yaşlılar Merkezini Biliyor musunuz?

z18.02.2020

Tuzla’da yaşayan büyüklerimizin sosyalleşmesi ve hayata daha umutlu bakabilmesi için kurulan, eğitim, spor ve sanat etkinliklerinin düzenlendiği Yaşlılar Merkezimiz, misafirlerimizin ikinci adresi oldu.

44 BİN 325 MİSAFİRİMİZİN İKİNCİ ADRESİ
Tuzla Belediyesi hafta içi her gün evlerinden aldığı misafirlerimizi, akranlarıyla aynı ortamda buluşturarak yalnızlık hissinden kurtulmalarını ve sosyal aktivitelere katılmalarını sağlıyor. Bugüne kadar 44 bin 325 vatandaşımızın faydalandığı bu merkezde misafirlerimiz birlikte sohbet ediyor, el işleri ile uğraşıyor, hobi bahçesinde stres atabiliyorlar. Kişisel bakım ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyolog ve psikolog desteği de alabiliyorlar.

EN KAPSAMLI İLK YAŞLILAR KREŞİ
Toplumumuzda yaşlılara karşı ilgi ve duyarlılığı artırmanın önemini vurgulayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Yaşlılar Merkezi ile ilgili açıklamasında şunlara yer verdi: “Sabah evlerinden alınarak Yaşlılar Merkezine gelen ve yine akşam evlerine bırakılan büyüklerimizin rehabilitasyonunu, fiziki olarak mekan değişikliğini sağlaması açısından yaptığımız bu hizmet Türkiye’de bir ilk… Yaşlılar merkezimizde hobi bahçelerimizde toprakla uğraşıyorlar, el becerilerini geliştiriyorlar, özel bakımlarıyla birlikte saç bakımlarını yaptırabiliyorlar. Ailevi ve içsel problemlerini çözebilecek psikolojik destek alıyorlar. Benzer şekilde kendilerine birçok hizmet sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyüklerimiz Tuzla’da kendini yalnız hissetmiyor ve biz daima onların yanında olacağız.”

GÜNDE EN AZ 100 KİŞİ AĞIRLANIYOR
Tuzla Belediyesi yaşlılar merkezimizde günde en az 100 kişiyi ağırlayarak yaşlılarımızın gerekli olan ihtiyaçlarını karşılayıp, sosyal alanlarda daha çok aktif olabilmelerini sağlamak için etkinliklerimiz, konserlerimiz ve gezilerimiz sürüyor. Bu özel dönemde güvenilir bir ortamda arkadaşlıklar edinip sohbet edebildikleri Yaşlılar Merkezimizde türkü söyleyip örgü örüyor, birbirlerinin dertlerini paylaşıp acılarını azaltıyor, mutluluklarını artırıyorlar. Yaşlılar Merkezinde spordan sanata, eğlenceden özel etkinliklere kadar birçok alanda hizmet alan büyüklerimiz için geliştirdiğimiz projelerimiz devam ediyor.