Haberler

Haberler

AÇEM’li minikler Şelale Eğitim Parkı’nda buluştu

z04.07.2024

Tuzlalı minikler, Okul Dışarda Günü etkinliğiyle hem eğlenip hem de yeni bilgiler öğrenerek tatil keyfinin yanı sıra çeşitli alanlarda deneyim kazandı.

"FARKLI BİR ATMOSFERE İMZA ATTIK"

Konuya ilişkin Tuzla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Yasemin Bilge çocuklar ve anneleri için farklı bir atmosfer hazırladıklarını vurguladı. Bilge, “Bu anlamda onların gelişimine katkı sunmak, yaz döneminde bu iki günü farklı ve eğlenceli değerlendirmelerini istedik. AÇEM’deki öğrencilerimiz bu vesileyle farklı bir gün geçirmiş oldu” dedi.

3-6 yaş arası çocukların yer aldığı mini yaz okulu kapsamında Tuzlalı anneler de hem dinlenme hem de havuza girme fırsatı buldu.  

YAZ OKULUNDA YÜZME KURSALARI

AÇEM Koordinatörü Türkan Gürses Gürgen ise yaz okulu kapsamında öğrencilerin haftada 2 gün 3'er saat eğitim aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Aynı zamanda anneleri de talep ettikleri kurslar doğrultusunda yönlendiriyoruz. Çocuklar ana sınıfı eğitimi alırlarken anneleri de dilediği kurslarda hem sosyalleşiyorlar hem de kendilerini geliştirme imkânı buluyor. Yaz okulu kapsamında annelerimiz için aynı zamanda yüzme kursları da mevcut.” 

OKUL MESAİSİ EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜ

Tuzla Belediyesi bünyesindeki AÇEM’ler Tuzla’da 8 ayrı mahallede bulunuyor. Yaklaşık 700 çocuğun yer aldığı yaz dönemi etkinlileri için Şifa Kültür Merkezi Sorumlusu Sinem Özkul öğrenci velileri ile birçok farklı eğitime imza attıklarını ifade etti. Özkul, 3-6 yaş arası çocukların yaz dönemi etkinliklerinde yer aldığını belirterek “Tuzlalı minikleri sabah ve öğlen grubu olarak iki ayrı zaman diliminde ağırlıyoruz” diye konuştu.