Haberler

Haberler

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal, Tuzla’da anıldı

z04.07.2024

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal, vefatının 24'üncü yıl dönümünde Tuzla’da anıldı. Sunal'ın yazlık evinin bulunduğu Tuzla'da, ölümsüz filmlerinden biri olan Kapıcılar Kralı, meydanlara kurulan dev ekranlarla izlendi. 

Geçirdiği kalp krizi sonucu 3 Temmuz 2000 tarihinde hayatını kaybeden usta oyuncu Kemal Sunal, vefatının 24’üncü yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Tuzla’da unutulmadı. Tuzla Belediyesi, Türkiye’nin güldüren yüzü Kemal Sunal’ın vefatının 24’üncü yıl dönümünde anma töreni düzenledi. Sahil Tören Alanı, Hacetdere Yaşam Vadisi ve Kömürcü Sokak Parkı’ndaki açık hava sinema sahnelerinde bir araya gelen sevenleri, usta oyuncuyu Kapıcılar Kralı filmini seyrederek andı. 

“İLÇEMİZDE BÖYLE ONURLU BİR SANATÇININ YAŞAMIŞ OLMASINDAN ÇOK MUTLUYUZ” 

Vefatının yıl dönümünde, usta oyuncuyu ve anma etkinliğini Tuzlalılara sorduk: 

Yaklaşık 47 yıldan beri Tuzla’da yaşayan Hasan Kaplanseven, (65) “Kemal Sunal bizim Tuzlalı hemşerimiz. Yıllarca Tuzla’da oturduğunu çok iyi biliyorum. İlçemizde böyle onurlu bir sanatçının yaşamış olmasından çok mutluyuz. Bizi bugün bu filmle buluşturan Tuzla Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Anma töreninde bir araya gelen Sunal hayranlarından birisi de ilkokul öğrencisi Ekin Sucan. Bu tarz etkinliklerin daha çok olmasını isteyen Sucan; “Kemal Sunal’ı filmlerden biliyordum; çok güzel filmleri vardı. Bu film de çok güzeldi. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Bence bu gösterimin açık havada olması daha iyi oldu” dedi. 

‘MEKANI CENNET OLSUN’ 

Bir başka Tuzlalı, Servet İnal (45) duygusal anlar yaşadıklarını kaydetti. İnal, “Bugün buraya sinema izlemeye geldik. Kalabalık, coşku içerisinde. Yıllardan beri bu hasreti bekledik. Gerçekten güzel duygular; İnsanlar güldü, eğlendi. Mekânı cennet olsun” dedi. Milli maçın dev ekranlarda yayınlandığını hatırlatan İnal sözlerini şöyle sürdürdü; “Önceki günde millî maç vardı. Buraya insanlar geldi birlikte izlediler. Yılardan beri içimize ayrılık ve ırkçılık koydular. Herkes birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekiyor.” 

Etkinlik sonrası duygu ve düşüncelerini anlatan Zeynel Aba Dirik (40) ise şunları söyledi: 

“Gayet güzel ve keyifli bir etkinlikti, Daha önce (açık hava sinema sahnesini) hiç görmemiştik, güzeldi.” 

Tuzla Belediyesi daha önce meclis kararı ile Kemal Sunal'ın adını, Tuzla'daki yazlık evinin bulunduğu sokağa da vermişti.