Haberler

Haberler

Eren Ali Bingöl: ‘Tuzla belediyecilik tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz’

z08.07.2024

Tuzla Belediyesi önceki yılların aksine, 5 yıllık stratejik planı oluşturmak için Tuzlalılarla bir araya gelmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, ilçe genelindeki sorunları belirlemek, çözüm üretmek ve vatandaşın yönetimde söz sahibi olmasını teşvik etmek amacıyla sokak çalıştayı düzenleme kararı aldı. Bu kapsamda düzenlenen “Söz Senin, Tuzla Hepimizin!” mahalle buluşmalarının ilki Tuzla sahilde gerçekleştirildi. Postane ve Cami Mahallesi’nin strateji planı ve kronikleşmiş sorunları yüz yüze konuşuldu.

‘TUZLA TARİHİNDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) da destek verdiği buluşmada vatandaş sordu, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl tek tek not alıp cevapladı. İBB Başkan Vekili Ülkü Sakalar’ın da katıldığı toplantının açılışında konuşan Bingöl, “Bugün Tuzla belediyecilik tarihinde bir ilk gerçekleştiriyoruz. Tuzla’yı, Tuzlalılarla yönetmek kolay bir söylem ama ötesine taşımak lazım.” dedi.

‘VATANDAŞA SORULMAMIŞ, YÜZDE KAÇI YAPILMIŞ BELLİ DEĞİL’

Belediyelerin her seçimde strateji planı hazırladığını hatırlatan Bingöl, “Aslında önümüzdeki 5 yılın yol haritasını belirliyoruz. Geçmiş dönemlerde stratejik plan şöyle olmuş; ilgili personel buluşmuş, Tuzla’da şunları yapacağız denilmiş geçilmiş. Yüzde kaçı yapılmış belli değil. Bu buluşmalarla vatandaşa sorulmuş mu hayır, anket yapılmış mı hayır, mahalle buluşmaları gerçekleşmiş mi hayır… Biz Tuzla’yı Tuzlalılarla yöneteceğiz.” İfadelerini kullandı.

CANLI ANKET UYGULAMASI YAPILDI, PROJELER OYLAMAYA SUNULDU

Bingöl’ün ardından İPA Sosyal Politikalar Merkezi Koordinatörü Zelal Yalçın, katılımcılara canlı anket katılımı gerçekleştirdi. Menti uygulaması üzerinden Tuzlalıların önceliği belirlendi. Anket çalışması sırasında yapılması istenilen en iyi 3 proje için çok iyi beğeni anlamına da gelen ‘süper like’ uygulaması yapıldı. Yapılması istenilen projeler oylamaya sunuldu. Katılımcılara daha sonra tek tek mikrofon uzatılarak duygu ve düşünceleri soruldu, kronikleşmiş sorunlar yüz yüze konuşuldu.

Katılımcıların gelen sorunlarına ilişkin gelen sorulara Bingöl başlıklar altında özetle şu cevabı verdi:

ULAŞIM SORUNLARI

"İETT ile konuştuk yakın zamanda ulaşım sorunlarına ilişkin yeni çözümlerinizle karşınızda olacağız. Ulaşımla ilgili sorunları İETT Genel Müdürümüzle birlikte dinledik. Notlarımız aldık plan ve projelerimizi çıkartıyoruz. Otobüs sefer saatlerimizin sıklaşmasından diğer sorunlara kadar bütün sorunların planlıyor olacağız."

DENİZ VE PLAJ SORUNLARI

"Deniz kenarındayız denize giremiyoruz" Bir hafta içerisinde Tuzla plajını açıyoruz. Net... Yani birileri istedi diye Tuzla'nın plajı kapanmayacak. Birçok alternatifte bulacağız. Ayrıca şunu da söylemek isterim. Tuzla plajında bütün önlemlerin alındığı ve Tuzlalılara farklı avantajlarının olduğu sistemi de birlikte kuracağız. Birde yabancı uyruklulardansa Tuzlalılar kat ve kat avantajlı olacak. 

TUZLA'NIN KOKU SORUNU

Öğretim üyelerinden oluşan bir bilim kurulu kuruyoruz. Sayın İmamoğlu göreve geldikten sonra arıtma tanklarına koku giderici yerleştirildi. Yaklaşık 2 bin ton çöp suyu Tuzla’ya deşarj ediliyordu. Şileye çöp sızıntı suyu arıtma tesisi yapıldı. Bu sayede Tuzla'da denize sızıntı sularının karışması engellendi. 2019 öncesi ve şimdi arasında taktir edersiniz ki çok ciddi farklar var. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz.