Haberler

Haberler

Tuzla'nın altın çocukları Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek

z10.07.2024

Tuzla Belediyesi Spor Kulübü öğrencileri, Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda 9 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 15 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Milli takım oluşturma kriterlerinin belirlendiği turnuvada, Tuzla Belediyesi sporcularından 6’sı Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda; 1’i de Macaristan’da gerçekleşecek Gençler Dünya Şampiyonası’nda Tuzla’yı ve Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Türkiye Kick Boks Federasyonu 2024 yılı faaliyet takviminde yer alan Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası 1-9 Temmuz 2024 tarihleri arasında Konya'da düzenlendi. Karatay Kongre ve Spor Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonda sporcular, büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde karşılaşmalara çıktı.

TUZLA BELEDİYESİ SPORCULARI KİCK BOKS AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK 

Tuzla Belediyespor ve Milli Takım Antrenörleri Ümit Yılmaz, Erdal Mırat eğitmenliğinde hazırlanan 19 sporcudan Nurettin Diler, Yaren Çınar, Kaan Tok, Menan Sıhanlıoğlu, Duygu Turan, Kerimcan Güzel, 2-10 Kasım tarihlerinde Yunanistan’da düzenlenecek Büyükler Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda; Emirhan Taşyürek ise müsabakalarda gösterdiği üstün başarı ile 23 Ağustos- 1 Eylül tarihlerinde Macaristan’da gerçekleştirilecek Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi ve Tuzla’yı temsil etme hakkı kazandı. Tuzla Belediyespor ve Milli Takım Antrenörleri Ümit Yılmaz ve Erdal Mırat, Tuzla Belediyesi Başkanı Eren Ali Bingöl’e verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederek, sporcuların her daim yanlarında olacaklarını belirtti.

“ŞİMDİ SIRA AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA TÜRKİYE'Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEKTE”

Sporcuları ile gurur duyduğunu söyleyen Ümit Yılmaz, "15 madalya kazanmak, sadece başarı değil, aynı zamanda emeklerinin ve disiplinlerinin bir göstergesidir. Şimdi sıra Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmekte. Sporcularımızın bu heyecan verici yolculuğunda yanlarında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullanırken, Erdal Mırat ise "Sporcularımız, birçok hazırlık aşamasından geçerek ve büyük emekler harcayarak 2024 yılı içinde 2 Türkiye Şampiyonası 1 Dünya Kupası Şampiyonası’na katıldı. Turnuvalarda şampiyonluk elde edip milli takımda ülkemizi ve Tuzla Belediyespor kulübümüzü temsil etmeye hak kazandı. Tüm sporcularımızı kutluyorum. Onların azmi ve kararlılığı, uluslararası arenada da başarılı olacaklarına olan inancımızı pekiştiriyor. Tuzla Belediyesi'nin desteğiyle daha nice başarıları birlikte kutlamak umuduyla” dedi.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

Ring sporlarında başarı kazanan sporcular;
 

Yusuf Subaşı, 48 Kg K1 kategorisini birincilikle tamamladı.

Yaren Çınar, 70 Kg K1 kategorisini birincilikle tamamladı.

Gizem Köknar, 48 Kg K1 kategorisini ikincilikle tamamladı.

Göktuğ Batu, Kızılaslan Genç 86 K1 kategorisini ikincilikle tamamladı.

Menan Şıhanlıoğlu, 57 Lowkick kategorisini üçüncülükle tamamladı.

Fatma Hanım Gökce, 56 K1 kategorisini üçüncülükle tamamladı.

Melek İyigün, 52 Full Contac kategorisini üçüncülükle tamamladı.

Güneş Muzaffer, İçintek 81 Genç Low Kick kategorisini üçüncülükle tamamladı.

 

Tatemi Branşlarında başarı kazanan sporcular;

 

Emirhan Taşyürek, Light Contact Genç 69 Kg ve Kick Light Geç 69 Kg kategorilerini birincilikle tamamladı.

Kutay Tok, Kick Light Büyük 57 Kg kategorisini birincilikle tamamladı.

Kaan Tok, Kick Light büyük 79 Kg kategorisini birincilikle tamamladı.

Faruk Güleşci, Light Contact Genç 84 kg kategorisini birincilikle tamamladı.

Kerimcan Güzel, Kick Light Büyük 94 Kg kategorisini üçüncülükle tamamladı.

Nurettin Diler, Kick Light Büyük 63 Kg kategorisini birincilikle tamamladı.

Duygu Turan, Kick Light Büyükler 50 Kg kategorisini birincilikle tamamladı.