Haberler

Haberler

Tuzla'nın emeklileri Akyazı'da Alabalık Tesisleri’nde buluştu

z02.08.2024

Tuzla Belediyesi, Yaşlılar Merkezi aracılığıyla Tuzla’daki yaklaşık 50 emekliyi Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki Alabalık Tesisleri’nde günübirlik tatile götürdü. Bu etkinlik, emeklilere hem sosyal hem de fiziksel açıdan terapi etkisi yarattı. Zipline ile karşıdan karşıya geçmenin keyfini çıkaran emekliler, soğuk suyla serinleyip balık menüsünün tadını çıkardı.

65 yaş üstü bireylerin sosyal hayatlarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Tuzla Belediyesi’nin emeklilere yönelik sosyal projelerinden biri olarak dikkat çekti. Geziye katılan büyükler, zipline ile ilk kez karşıdan karşıya geçtiler, alabalık tesislerinde dinlendiler; yemeklerini yiyip, kahvelerini yudumladılar. Sıcak havada buz gibi suyun içerisine girerek adeta terapi gibi zaman geçirdiler.

DIŞARI ÇIKAMIYORDUK, FIRSAT OLDU

Geziye katılan ve uzun süredir kanser tedavisi gördüğünü vurgulayan 80 yaşındaki Lütfiye Günel ise hastalığı sırasında dışarı çıkamadığını ifade ederek şöyle konuştu:
“7 senedir kanser hastayım, hiçbir yere çıkmamıştım. Hep evin altındaydım bugün beni çıkardılar, Allah razı olsun.”

MENÜDE ALABALIK VARDI

Etkinlik ile dışarı çıkma fırsatı bulan Tuzlalı büyükler yalnızlık hissinden bir nebze de olsa kurtulma imkânı buldu. Tuzla Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi'nin misafirlerinden biri olan Mevlüt Yalın Akyazı'ya balık yemek için gitmekten memnun olduğunu dile getirdi.

“EŞİM BİLE GETİRMEMİŞTİ”

Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi’nde hafta içi her gün evlerinden alınan 65 yaş üstü misafirlerin, yaşıtlarıyla aynı ortamda buluşturularak yalnızlık hissinden kurtulmaları amaçlanıyor ve sosyal aktivitelere katılmaları sağlıyor.

Eşini 5 Aralık'ta kaybettiğini ve oğlunun yanına yerleştiğini dile getiren Ayten Zengin “Eşim Akyazıya peynir almaya gelirdi ama beni bir kere bile böyle bir yere getirmedi” diye konuştu.   

Günde yaklaşık 100 kişiyi ağırlayan Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi’nde hobi bahçesi, kişisel bakım ve sağlık hizmetleri ile sosyolog ve psikolog desteği de mevcut. 

HOBİ BAHÇELERİ İLE STRES ATIYORLAR

Zipline’a ilk kez binen isimlerden birisi olan Yücel Oktay, Yaşlılar Merkezi’ndeki hobi bahçesinin stres ve kaygılarını azalttığını kaydetti. Oktay şunları söyledi: “Bahçemiz, eğlencemiz var yaşlılar merkezinde. Sebze meyve yetiştirmek ve bahçeye bakmak çok güzel stres attırıyor. Balık yiyip arkadaşlarla yolculuk ediyoruz. Soğuk sulara girip çıkıyoruz. Buraya her geldiğimizde çok seviniyoruz.”

EN KAPSAMLI YAŞLILAR MERKEZİ

Toplumumuzda büyüklere karşı ilgi ve duyarlılığı artırmanın önemini vurgulayan Tuzla Belediye Başkanı Av Eren Ali Bingöl, Yaşlılar Merkezi ile ilgili açıklamasında şunlara yer verdi: “Sabah evlerinden alınarak Yaşlılar Merkezi’ne gelen ve yine akşam evlerine bırakılan büyüklerimizin rehabilitasyonunu, fiziki olarak mekân değişikliğini sağlaması açısından oldukça önemli. Büyüklerimiz, merkezimizde hobi bahçelerimizde toprakla uğraşıyorlar, el becerilerini geliştiriyorlar, özel bakımlarıyla birlikte saç bakımlarını yaptırabiliyorlar. Benzer şekilde kendilerine birçok hizmet sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyüklerimiz Tuzla’da kendini yalnız hissetmiyor ve biz daima onların yanında olacağız.”