Haberler

Haberler

Tuzla’da rekor çalışma: 28 bin ton asfalt ilçenin sokak ve caddeleri ile buluştu

z02.08.2024

Tuzla'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Tuzla Belediyesi arasındaki koordinasyon artarak devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilçede hummalı bir şekilde başlatılan asfalt dökme çalışmaları kapsamında İBB, 28 bin ton asfaltı Tuzla'nın sokak ve caddeleri ile buluşturdu.

Geçtiğimiz günlerde ilçe genelinde yürütülen çalışmaları sabah saatlerinde yerinde inceleyen Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, İBB görevlileri tarafından bilgilendirildi.

BAŞKAN EREN ALİ BİNGÖL ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Sahil bölgesinde yürütülen çalışmaları denetleyen Eren Ali Bingöl, İBB ekipleri ile bir araya geldi. Çalışmaları yerinde inceleyen Bingöl'e, İBB'nin son 3 ayda Tuzla'da yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aktarıldı. O bilgilere göre son 3 ayda yapılan çalışmalarda 28 bin ton asfalt Tuzla'nın sokak ve caddeleri ile buluştu. 

İBB'DEN TUZLA'YA YAKLAŞIK 6 MİLYONLUK LİRALIK ASFALT HİBESİ

Ayrıca 31 Mart sonrası itibarıyla Tuzla Belediyesi'ne İBB tarafından bin 600 ton asfalt hibe edildi. Verilen hibenin maddi değeri ise yaklaşık 6 milyon 500 bin lira. Son olarak 4 bin ton asfaltın da Tuzla’nın sokakları ile buluşturulması planlanıyor. 

İBB ve Tuzla Belediyesi'nin yürüttüğü diğer çalışmalar ise şöyle:

Sahil bölgesindeki Manastır Caddesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde 23 Nisan Caddesi, Orhanlı Bölgesi'nde Aydınlı Yolu Caddesi ve Demokrasi Caddesi, Ahmet Kılıç Bulvarı ve Şehitler Caddesi'nin bir bölümü.