Haberler

Haberler

Eren Ali Bingöl’den hayvan yasasına ilişkin açıklama: Bu vebali almayacağız

z13.08.2024

Kamuoyunda tepkilere neden olan sokak hayvanları düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, yasaya karşı çıktıklarını belirtti. Tuzla’nın sokaklarının güvenilirliği ve hayvanların can sağlığının korunması için birçok projeye imza atacaklarının altını çizen Eren Ali Bingöl, 75 dönümlük alanda Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kuracaklarının müjdesini verdi.

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, sokak hayvanlarını hedef alan tartışmalı 'Sokak Hayvanları Yasası'na karşı çıktıklarını açıkladı. Bingöl, “İki cihanda hesabını veremeyeceğimiz bu vebali almayacağız” diyerek yasayı eleştirdi ve uygulamayacaklarını belirtti. Yasa karşısında ilçe genelinde birçok projeye imza atacaklarını söyleyen Bingöl, bu dayanışmanın tüm ülkeye örnek olacağını umduğunu belirtti.

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, açıklamalarına şöyle devam etti:

 “Sevgili Tuzlalılar, Meclis’ten hepimizin itiraz ettiği çok tartışmalı bir katliam yasası çıktı. Sonuçlarını ise sosyal medyada içimiz kan ağlayarak izledik. En baştan belirteyim, biz iki cihanda hesabını veremeyeceğimiz bu vebali almayacağız, almıyoruz. Hepimiz çocuklarımızın güvenliğini düşünüyoruz. Hepimiz merhamet sahibiyiz. Hepimiz hayvan severiz. Bu konuda kutuplaşmak, ayrışmak sorunu çözmez, büyütür. Üstüne huzurumuzu kaçırır. Biz bunu istemiyoruz. Evet, köpek nüfusunun kontrol altına alınması gerekiyor. Bu bir ihtiyaç ama önce bunun sebebini doğru teşhis etmemiz gerekiyor.”

“SORUNUN KAYNAĞI GEÇMİŞTEKİ KÖTÜ YÖNETİM”

“Neden Tuzla'da başka ilçelere göre daha çok köpek olduğunu anlatayım isterseniz. Bizden önce Tuzla Belediyesi'nin bir veterinerlik müdürlüğü dahi yoktu. Çok az sayıda köpek kısırlaştırılıyordu. Rehabilitasyon merkezi ve tedavi merkezi yoktu. Hayvanseverlerin gönüllü çabası dışında dişe dokunur hiçbir şey yapılmamıştı. Yani sorunun kaynağı geçmişteki kötü yönetimdi. Peki, biz ne yapıyoruz? Söz verdiğimiz gibi veterinerlik işleri müdürlüğümüzü kurduk. Sokaktaki hayvanların bakım ve denetimini yapmaya başladık. Kısırlaştırmaya başladık. 2024 yılının ilk 7 ayında 350'den fazla operasyon, bin 500'den fazla tedavi ile geçmiş yıllara göre 10 kat daha fazla hizmet etmeye başladık. STK'larımız ile diyaloğumuzu arttırdık. Komşularımızı da çözüme dahil etmeye başladık.”

75 DÖNÜMLÜK BU ARAZİYE HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİ

“Ancak yetmez. Yıllardır tahsis edilmiş, ancak hiçbir şekilde adım atılmamış 75 dönümlük bu araziye, Tuzla'nın en büyük hayvan rehabilitasyon merkezini açmak üzere yakın zamanda inşaatlara başlıyoruz. İki adet hayvan ambulansını hizmete alıyoruz. Kedi bakım evini yenileyeceğiz. Kapasiteyi arttırıyoruz.”

“BU DAYANIŞMA TÜM ÜLKEYE ÖRNEK OLACAĞINI UMUYORUM”

Geniş kapsamlı kısırlaştırma ve sahiplenme kampanyaları başlatarak hep birlikte Tuzla'ya yakışır bir dayanışma göstereceğiz. Bu dayanışma tüm ülkeye örnek olacağını umuyorum.

Bizler, ‘Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü’ diyen bir milletiz. Sorunlarımızı insanca ve medenice çözeriz. Ortak akılla, bilimle ve dahası içimizdeki merhametle hem sokaklarımızın güvenliğini sağlayacağız hem de can dostlarımızı hayatta tutacağız.

Tuzlalıların sağduyusu ve dayanışmasına güveniyorum. Tuzlamızın sokaklarını tek bir can dahi almadan çok daha güvenli hale getireceğiz, bize güvenin."