Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi'nden 65 yaş üstü büyüklere yoga etkinliği

z09.08.2024



Tuzla Belediyesi, Yaşlılar Merkezi aracılığıyla ilçede yaşayan 65 yaş üstü büyükleri Mercan Park’ta doğa ile buluşturdu. Aralarında emeklilerinde bulunduğu yaklaşık 60 kişi, bir yandan yoga yapmanın keyfini çıkarırken bir yandan da sosyalleşme imkânı buldu.

65 yaş üstü bireylerin sosyal hayatlarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Tuzla Belediyesi’nin emeklilere yönelik sosyal projelerinden biri olarak dikkat çekti. Programa katılan büyükler, profesyonel bir eğitimci ile nefes egzersizleri yapıp, yeni arkadaşlar edindiler. 

“NEFES ALABİLDİK, ÇOK GÜZEL GELDİ”

Etkinliğe katılan 78 yaşındaki Hatice Ermutlu, “Ben Tuzla’ya geleli 6 sene oldu ve bu parka ilk defa geliyorum. Çok hoşuma gitti. Bizlere bu önemi verdiğiniz ve güzel imkanlar sağladığınız için çok teşekkür ediyorum. Bugün parkı güzel bir şekilde dolaştık, ardından spor yaptık. Nefes alabildik, çok güzel geldi” dedi.

“İYİ Kİ KATILMIŞIM”

Etkinlik ile dışarı çıkma fırsatı bulan Tuzlalı büyükler yalnızlık hissinden bir nebze de olsa kurtulma imkânı buldu. 78 yaşındaki Okan Koşer ise “Bir buçuk senedir Tuzla’da yaşıyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu. Belediye Başkanını ve tüm ekibini tebrik ediyorum. İlerleyen zamanlarda daha güzel şeyler olacağına inanıyorum çünkü bu konuda oldukça heyecanlısınız. Bugünkü çalışma çok keyifli geçti, iyi ki katılmışım” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN MOTİVASYON KAYNAĞI" 

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, etkinlik hakkında şunları söyledi:

“Tuzla’da yaşayan yaşlılarımızın sosyal yaşantılarını desteklemek ve onlara doğa ile iç içe olma fırsatı sunmak bizim için büyük önem taşıyor. Onların yüzlerinde gülümseme görmek, bize büyük bir mutluluk ve motivasyon kaynağı oluyor.”

Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi’nde hafta içi her gün evlerinden alınan 65 yaş üstü misafirlerin, yaşıtlarıyla aynı ortamda buluşturularak yalnızlık hissinden kurtulmaları amaçlanıyor ve sosyal aktivitelere katılmaları sağlıyor.