Haberler

Haberler

Tuzla’da her çocuk denizle buluşuyor: Ücretsiz kano ve kürek eğitimi başladı

z06.09.2024

Tuzla’da denizle buluşamayan çocuklar için ücretsiz kano, kürek ve dragon bot eğitimi verildi. Tuzla Belediyesi’nin ‘Tuzla’da her çocuk denizle buluşsun’ hedefiyle hayata geçirdiği proje kapsamında, 10-15 yaş arasındaki çocuklar, denizle ilk kez tanışmanın heyecanını yaşıyor.

Tuzla Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje kapsamında, ilçede denizle buluşamamış 10-15 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz kano, kürek ve dragon bot eğitimleri başladı. Deniz Yıldızı Spor Kulübü ve Deniz İzcileri Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen projede çocuklar, ilk kez kano ve dragon bot ile tanıştı. Deniz izcileri, yaklaşık bir ay boyunca haftada 3’er gün eğitim alacaklar. Proje ile Tuzlalı çocukların iyi birer denizci olarak yetişmesinin yanı sıra kendi yeteneklerini de fark etmeleri amaçlanıyor.

HAYATLARINDA BİR İLKİ YAŞADILAR

Kürek sporu ilk kez tanışan ve beğendiğini söyleyen Azra Sümeyra Çetinkara "İlk başta çok korktum düşeceğim zannettim ama sonra çok güzel olduğunu anladım. Çok beğendiğim bir daha geleceğim" diye konuştu.

Yine kanoya binerek bir ilk yaşayan isimlerden Mert Eren Çatal ve Ada Tatlı da korkularını aştıklarını ve bu sporu çok sevdiklerini ifade ettiler.

MİNİKLER YETENEKLERİNİN FARKINA VARACAK

Sivil toplum kuruşlarının da paydaş olduğu projede Tuzlalı miniklerin hem denizle buluşması planlanıyor hem de deniz izciliği konusunda yeteneklerinin farkında olmaları amaçlanıyor.

Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü Melih Yıldız projeyi ve amaçlarını şu sözlerle anlattı:

“Burası bir denizci şehri, denizciliğin başkenti diyoruz hatta. Türkiye'de suyun merkezi burada. Su ile uğraşan herkes burada. Sanayisi, okulları burada. O yüzden amatör olarak alt yapımızın daha iyi olması gerekiyor. Bu etkinliği de belediye ile ‘Çocuklarımızı su ile nasıl buluştururuz?’ diye düşünerek başlattık. Daha önce hiç denizle buluşmamış kardeşlerimiz, çocuklarımız var. ‘Onları da sizin aracılığınızla su ile buluşturmak istiyoruz’ dediler. Uzun süredir üzerinde çalışıyorduk. Bugün ilk çalışmalarımız fidesini verdi. Deniz küreği ve dragon bot etkinliği nasıl yapılır, kürek nasıl çekilir? eğitimini vereceğiz.”

“SUYA ULAŞAMAMIŞ ÇOCUKLARIMIZI GETİRİYORUZ”

Tuzla Belediyesi’nin Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü’nü ziyaret ederek böyle bir projeyi başlatmalarını tebrik eden Yıldız, “Buraya kadar gelip ‘Bunu nasıl yapabiliriz?’ demeleri bizi gururlandırdı. İnşallah bu yönetimle beraber suya biraz daha gireceğimizi düşünüyorum. Servisle, yukarı mahallelerimizde suya ulaşamamış çocuklarımızı getiriyoruz. ‘Can yeleği nasıl giyilir, kürek nasıl çekilir?’ gibi geldiklerinden beri bir sürü soru soruyorlar. Deniz kenarında olmaları bile onları mutlu etti” diyerek sözlerine son verdi.