Haberler

Haberler

Tuzla'nın madalyalı genç yıldızı Toprak Yılmaz: Tuzla’nın denizine takılı kaldım

z06.09.2024

Tuzla Deniz Yıldızı Kulübü sporcusu Toprak Yılmaz, Eskişehir’de düzenlenen İntercity Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncüsü oldu. Yılmaz, yaklaşık 2,5 yıl önce başladığı kano sporundaki başarısının sırrını ‘Tuzla’nın denizine takılı kaldım’ diyerek açıkladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kano Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen İntercity Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası, bu yıl 36 kulüpten, toplam 361 sporcuyu ağırladı. Deniz Kenti Tuzla’dan da birçok kulübün katıldığı şampiyonada, Tuzla Deniz Yıldızı Kulübü sporcusu Toprak Yılmaz, C1 Genç Erkek kategorisinde 1000 metre, 500 metre ve 200 metre yarışlarında 3’üncülük kazanarak bronz madalyaların sahibi oldu.

Yarışlarda dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Kano Federasyonu temsilcilileri ve antrenörleri takdim etti.

“BİRÇOK SPOR DALINDA DENEMEM OLDU AMA TUZLA'NIN DENİZİNE TAKILI KALDIM”

Tuzla'nın kendisi için ‘kano’ demek’ olduğunu vurgulayan genç sporcu Toprak Yılmaz, yaklaşık 2 buçuk yıl önce başladığı bu sporda artık madalyalı bir yıldız.

Tuzla Deniz Yıldızı Kulübü’nün 17 yaşındaki genç sporcusu Yılmaz şunları söyledi:

“Benim çocukluk hayalim basketboldu, ama denizle tanıştıktan sonra suyu bırakamadım. Önce kürekle başladım sonra kanoya geçtim geçtim. Birçok spor dalında denemem oldu ama Tuzla'nın denizine takılı kaldım. 9-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 1000 metre, 500 metre ve 200 metre kano yarışlarında C1 Genç Erkekler Kategorisinde Türkiye 3'üncüsü oldum. Açıkçası beklemiyordum. Çünkü hem yeni başlamıştım hem de kendime çok fazla güvenim yoktu. Mutluyum gerçekten. Başta Fırat Can hocam olmak üzere bütün hocalarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emekleri benim üzerinde çok fazla. Ayrıca Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’e teşekkür ediyorum destek olduğu ve teşvik ettiği için.”

ŞAMPİYONA’DA TUZLA’DAN BİR BAŞARI DAHA

Şampiyonaya Tuzla’dan katılan Balance Tuzla Kulübü de büyük erkekler kategorilerinde 3 mesafede Türkiye üçüncüsü olarak yarışları tamamladı. Büyük erkekler kategorisinde Emre Karahan ve Furkan Düz K2 500 metre ve 200 metrede, Emre Karahan ise K1 500 metre yarışında 3’üncülük elde etti.

TUZLALI GENÇ YILDIZLAR ONA EMANET

Ayrıca Toprak Yılmaz, Tuzla Belediyesi’nin başlattığı ‘Tuzla’da her çocuk denizle buluşsun’ projesi kapsamında 10-15 yaş arasındaki miniklere kano ve kürek derslerinde yardımcı hocalık yapıyor. Milli takım hedefi de olan Tuzla Deniz Yıldızı Kulübü’nün 17 yaşındaki genç sporcusu Yılmaz’ın bu alanda yeni başlayan isimlere tavsiyesi ise sakatlıklardan ve imkansızlıklardan yılmamaları, pes etmemeleri yönünde.