Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi’nden 50 bin öğrenciye büyük destek

z06.09.2024

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, okulların açılmasına sayılı günler kala öğrencilere yönelik hazırladıkları kapsamlı eğitim destek planını kamuoyuna duyurdu. Plan kapsamında, ilkokuldan lise son sınıfa kadar 50 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtılacak. Ayrıca, ailedeki ilk örgün eğitim öğrencisine 1.500 TL, sonraki her öğrenciye ise 1.000 TL nakdi destek sağlanacak. 2.250 öğrenciye günlük beslenme desteği verilirken, 2.400 üniversite öğrencisine de nakdi yardım yapılacak.

Tuzla Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin ihtiyaçlarını unutmadı. Hazırlanan eğitim destek planı kapsamda 50 bin öğrenciye hediye edilecek; defterden kaleme, boyadan eğitim setine kadar birçok ihtiyacın yer aldığı malzemeler okul sıralarına dizilmeye başlandı. Başkan Eren Ali Bingöl de okullar açılmadan önce ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerini 'uyum eğitimi’ günlerinde yalnız bırakmadı ve hazırlanan destek paketlerini öğrencilere hediye etti.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN SEFERBER OLDUK”

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, eğitimdeki eşitsizliklerin daha da derinleşmesine engel olmak için, kapsamlı bir eğitim destek planı hazırladıklarını belirtti. Başkan Eren Ali Bingöl, “Okullar açılıyor, eğitim her ailenin her gencin daha iyi yaşama umududur. Bir anne baba için en gurur verici şey evladını kendinden iyi yerde görmektir. Ülkemizde eğitim çok masraflı hale geldi; kırtasiye fiyatları cep yakıyor. En basit okul ihtiyaçları bile bütçemizi zorluyor. Bazı ailelerimiz çocuğuna kıyafet, kırtasiye malzemeleri alamıyor, çantasına beslenme koyamıyor. Dar gelirlinin çocuğuna ayrımcılık, eşitsizliği derinleştirir. Bu zor dönemde Tuzla Belediyesi olarak bu yıl; çok güçlü bir şekilde eğitimde fırsat eşitliği için seferber olduk. Kapsamlı bir eğitim destek planı hazırladık” şeklinde konuştu.

KAPSAMLI DESTEKLER: BESLENME, KIRTASİYE VE NAKDİ YARDIM

Destek paketi çerçevesinde, örgün eğitimdeki ilk öğrenciye 1.500 TL, sonraki her öğrenciye ise 1.000 TL nakdi destek sunulacak. Ayrıca, 50 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtılacak ve ihtiyaç sahibi ailelere okul kıyafeti yardımı yapılacak. Tuzla Belediyesi ayrıca, 2.250 öğrenciye günlük beslenme desteği sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği adına önemli bir adım atıyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Başkan Bingöl, devlette veya vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyan 2.400 üniversite öğrencisine nakdi yardım sağlayacaklarını belirtti. Eğitime her alanda destek sunan Tuzla Belediyesi, gençlerin maddi zorlukları aşarak eğitim hayatlarında başarılı olmalarını amaçlıyor.

TUZLA’DA FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANACAK

En büyük amaçlarının Tuzla’da eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Bingöl şöyle konuştu: 

“Hanede örgün öğretimdeki ilk öğrenci için bin 500 TL, sonraki her bir öğrenci için bin TL destek sunuyoruz. 2 bin 250 öğrencimize her gün beslenme desteği sunuyoruz. Çok yakında bu projemizi geliştiriyor olacağız. Orhanlı ve Orta Mahallelerimiz başta olmak üzere birçok noktada ücretsiz servis hizmeti sağlıyoruz. Üniversite öğrencilerimizi de unutmadık; devlette ya da vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyan öğrencilerimize destek için bu yıl 2 bin 400 öğrencimize nakdi eğitim desteği vereceğiz. Eğitimde fırsat eşitliği için elimizi taşın altına koymaya, ailelerimizin, gençlerimizin dar zamanında yanında olmaya devam edeceğiz. Allah, ailelerimizin, öğrencilerimizin emeklerini boşa çıkarmasın.”