Haberler

Haberler

Emanet tekneyle Türkiye 3’üncüsü oldular

z06.09.2024

İstanbul’un denize en uzun kıyılarından birine sahip Tuzla ilçesindeki Balance Tuzla Spor Kulübü sporcuları Emre Karahan (32) ve Furkan Düz (29) Eskişehir’de düzenlenen İntercity Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası’nda kendilerinin olmayan tekneyle Türkiye 3’üncüsü oldu. Denize tutkuyla bağlı olduklarını belirten şampiyonlardan Furkan Düz (29), “Son Türkiye şampiyonasında da 2 tane Türkiye 3’üncülüğü aldık. Bununla birlikte aldığımız madalyaların sayısı 80’i aştı. Bize ait bir tekneyle daha iyi sonuçlar elde edebiliriz” dedi.

Tuzla ilçesindeki deniz ve su sporu kulüplerinden Balance Tuzla Spor Kulübü sporcuları Emre Karahan ve Furkan Düz, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kano Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Şampiyonaya, bu yıl; 36 kulüpten, toplam 351 sporcuyu katıldı. Büyük Erkekler K1 500 metrede Emre Karahan, K2 500 ve K2 200 metrede Emre Karahan ve Furkan Düz ikilisi üçüncülük kazanarak bronz madalyaları Tuzla’ya getirdiler. 

“SENDEN OLMAZ ANLAYIŞINI YKTIM”

Balance Tuzla Spor Kulübü’nün yöneticisi ve sporcusu Emre Karahan ise deniz sporlarının zihinsel ve bedensel kişisel gelişim için çok önemli olduğunu vurguladı. Karahan, “12 yaşında kanoya başladığımda çok çelimsizdim. Senden olmaz dediler ama Türkiye’nin en başarılı sporcularından oldum. Kano yarışlarında 20 kez Türkiye Şampiyonu oldum. Burada hiç tahmin etmediğiniz kişiler antrenman yaparak olimpiyat seviyesine çıkabiliyorlar. Bizler de yeni kurduğumuz kulübümüzle katıldığımız Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 3’üncüsü olduk. İleride olimpiyata kota alabilecek pozisyona da gelebiliriz. Bizim şu anda kendi teknemiz bile yok. Tuzla Deniz Yıldızı Kulübü bize destek çıktı. Tüm imkansızlıkları yavaş yavaş aşarak katıldığımız Türkiye şampiyonasında il kulüplerinin arasından Tuzla’yı temsil ettik. Aldığımız bu madalyayı deniz kenti Tuzla’ya armağan ediyoruz” konuştu. 

“ŞAMPİYONAYA DENİZ YILDIZI KULÜBÜ’NÜN BİZE SAĞLADIĞI TEKNE YARDIMIYLA HAZIRLANDIK”

2011’den beri kano sporuyla ilgilenen Furkan Düz (29) ise hikayeleri hakkında şunları söyledi:

“Bu branşta 10’a yakın Türkiye şampiyonluğum bulunmakta ve yurt dışında Milli Takım seviyesinde ülkemi temsil etme fırsatı buldum. Ülkemizde düzenlenen yarışmalarda 80’nin üzerinde madalya kazandım. Son Türkiye Şampiyonası’nda da 2 tane Türkiye 3’üncülüğü aldık. Bununla birlikte aldığımız madalyaların sayısı 80’i aştı. Deniz Yıldızı Kulübü’nün bize sağladığı kendimize ait olmayan bir tekneyle bu başarıyı elde ettik ve Türkiye 3’üncüsü olduk. Bize ait bir tekneyle daha sonuçlar elde edebiliriz.”

20’YE YAKIN TÜRKİYE ŞAMPİYONU BU TEKNE İLE YARIŞTI 

“Yarışmada kullanılan tekne, 2006’dan 2015 yılına kadar düzenli bir şekilde bütün yarışmalara katıldı ve üzerindeki başarılı sporcularla şampiyonluğu gördü. Bu tekneye birçok şampiyonluk yaşatmak için biz de bu yola baş koyduk. Yarışmalara katılıyoruz, daha iyi sonuçlar elde edeceğiz.”

Sponsor desteğinin öneminden de bahseden Düz, destek verilirse daha çok sporcuya ulaşabileceklerini, turnuvalara katılma noktasında rahat hareket edebileceklerini söyledi.

“TUZLA BELEDİYESİ’NİN PROJESİ İLE ÇOK YETENEKLİ ÇOCUKLAR KEŞFEDECEĞİZ”

Emre Karahan, Tuzla Belediyesi’nin ‘Tuzla’da her çocuk denizle buluşsun’ hedefiyle hayata geçirdiği proje kapsamında verdiği ücretsiz kano eğitimleriyle ilgili “Biz de projenin içindeyiz; bu zamana kadar yapılmamış çok güzel bir adım olduğunu söyleyebilirim. Biz konuyla ilgili birçok çağrıda bulunmuştuk ama çağrımıza kapsamlı geri dönüş yapılmamıştı. Şu an hayata geçirilen bu projeyle antrenör gözüyle bakarak söyleyebilirim ki, çok yetenekli çocuklar keşfedeceğiz” dedi.

TUZLA’DA DENİZ, HAYATLA BULUŞACAK

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, ‘Tuzlalıları denizle buluşturacağız’ anlayışıyla su sporlarının gelişimini destekliyor. Tuzla Belediyesi Denizcilik ve Tersaneler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen projelerle, ilçedeki su sporlarının gelişimine öncülük edilirken, Tuzla’da suyla buluşamayan kimsenin kalmaması hedefleniyor.