Tuzla’da ‘Bilinçli Anne Güvenli Çocuk’ Eğitimleri Devam Ediyor

z31.05.2019

Tuzla Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Bilinçli Anne Güvenli Çocuk” eğitim programı kapsamında eğtimsel komedi çocuk tiyatrosunu sahnelendi.
Tuzla Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Bilinçli Anne Güvenli Çocuk Eğitim” projesi kapsamında 3 ay boyunca 3 kur şeklinde anne ve çocuklar eğitim aldı.168 saat süren eğitimlerde dürtü kontrolü, çocuğun beden güvenliği ve ailenin güvenlik kuralları ile çocuğun kendine güvenini sağlama yolları başlıkları altında eğitimler veridi. Eğitimlerde çocuk istismarına karşı anne ve çocukları bilinçlendirerek beden güvenliğini sağlamak amaçlandı. Tuzla Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Bilinçli Anne Güvenli Çocuk Eğitim” programına katılan Anne Çocuk Eğitim Merkezlerinde bulunan 1.549 anne ve 1.439 çocuğa sertifikaları törenle verildi.
Projenin devamı olarak eğitsel tiyatro oyunu sergilendi. Anadolu Çocuk Platformu ve ortakları ile birlikte Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik “Asya’nın Sakar Can’ı Ziyareti” adlı oyun Tuzla Belediyesi Şifa Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Yaşanmış bir olaydan esinlenen iki dost aileden ve çevreden kaynaklanan güven ve bedensel söz hakkı konularını içeren oyuna izleyiciler de dahil oldu.
Çocuk tiyatrosuna yoğun ilgi ile katılım sağlayan anneler ve çocukları, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.