Haberler

Haberler

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl: Tek tek geri alacağız

z10.07.2024

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün öncülüğünde hayata geçirilen Mahalle Buluşmaları’nın 2’nci ayağı Aydınlı Mahallesi’nde gerçekleşti. Başkan Eren Ali Bingöl, bölgedeki yoğun TOKİ yapılaşmasına dikkat çekerek, “TOKİ bina yapıyor ama altyapı eksik. İnşaat kamyonları kaçak rotadan gidiyor. Tespit edip engelliyoruz. Ayrıca, Hacetdere ormanından özel firmaya protokolle arazi vermişler. Tek tek geri alacağız” dedi. 

İstanbul’un son yıllarda en çok göç alan ilçelerinden biri haline gelen Tuzla’da, kronikleşmiş sorunların çözülmesi için çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. Tuzla Belediyesi önceki yönetimlerin aksine, 5 yıllık stratejik planı oluşturmak için Tuzlalılarla bir araya gelmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, ilçe genelindeki sorunları belirlemek, çözüm üretmek ve vatandaşın yönetimde söz sahibi olmasını teşvik etmek amacıyla Sokak Çalıştayları düzenleme kararı aldı. Bu kapsamda düzenlenen “Söz Senin, Tuzla Hepimizin!” mahalle buluşmalarının ikinci ayağı Aydınlı Mahallesi’nde yapıldı.

‘TUZLA TARİHİNDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’

İstanbul Planlama Ajansı’nın da (İPA) destek verdiği buluşmada vatandaş sordu, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl tek tek not alıp cevapladı. Tuzla’da Aydınlı mahallesinde yaşayan yurttaşlardan gelen en önemli talep, ulaşım ve alt yapı sorunlarına ilişkin beklentiler oldu.

İETT ile masaya oturduklarını ve yakın zamanda ulaşım sorunlarına ilişkin yeni çözümler üreteceklerini belirten Başkan Bingöl, katılımcıların gelen sorunlarına ilişkin gelen sorulara özetle şöyle konuştu:

“TOKİ BİNALARI YAPTI AMA…”

“Konaşlı bölgemizde şöyle bir sorunumuz var. Bu bölgeye yoğun TOKİ yapılaşması yapıldı. Oraya 6 ay içerisinde 6 bin civarı nüfus bekliyoruz. Mevcuttaki ilkokulumuz ve ortaokulumuz zaten ikili öğretim. TOKİ çok sağ olsun konutu yapıyor. Hastanesi var mı? Yok! Sağlık ocağı var mı? Yok! Dini tesisi alanı doğru düzgün var mı? Yok! Eğitim alanı var mı? Yok! Park alanı için bana yazı yazdın mı, önceden planlayalım diye? Demedin! (Çöp ve atıklar için) konteyner bile koymadılar.” 

"TOKİ'NİN HAFRİYAT KAMYONLARI KAÇAK ROTADAN GİDİYOR" 

“Hafriyat kamyonlarını kaçak bir rotadan götürüyorlar, her kaçak rotadan götürdüklerinde takip edip, oralara beton bloklar koyuyoruz. Düşünün yani. Bu kadar sıkıntı var o bölgede. Ama bunlar bahane değil, çözüm yollarını birlikte bulacağız. O bölgeye okul yapılması için bağışçılar bulacağız, hem de arsa geliştireceğiz. Şu an inşaat çalışmaları devam ediyor, asfalt çalışmalarına başlama gibi bir durumumuz da olamazdı. Ayrıca göreve geldiğimizde 1 ton asfalt bile kalmamıştı. Aydınlı mahallemizin 75 bin nüfusu var. Kayıt dışıyla birlikte 81- 82 bini buluyor.”

"ORMANDAN ÖZEL FİRMAYA VERMİŞLER"

“Burasının açılışını Ekrem Başkanımız (İmamoğlu) yaptı. Hacetdere ormanı bizim vaatlerimizden birisiydi. Bir beyefendi mesire alanıyla ilgili ‘biz burada çocukken kurban kesiyorduk. Bu bölgenin Tuzla Belediyesi bünyesinde kent ormanı olmasını istiyoruz’ demişti. Bununla ilgili çalışmamız devam ediyor. Bir protokolle ormandan özel firmaya devredilmiş. Milli Parklardan devredilmiş. Bununla ilgili de çalışıyoruz. Tek tek geri alacağız. Kent ormanıyla yürüyüş parkurlarıyla çok daha keyifli bir alan ortaya çıkarmak istiyoruz.”