Haberler

Haberler

Tuzla Halk Plajı, Yeniden İstanbullularla Buluştu

z18.07.2024

Sıcak havalarda biraz olsun serinlemek ve keyifli vakit geçirmek için en ideal çözüm deniz kenarları…Ancak vatandaşların plajlarla buluşması, kıyıların işletmelere açılması nedeniyle ortadan kalkmıştı. Vatandaşlara bu mütevazı keyfi geri kazandırabilmek için pek çok belediye seferber oldu. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Tuzla Belediyesi de onlardan biri. Plajları yurttaşların kullanımına açmak için çalışmalar yürüten Tuzla Belediyesi, Tuzla Halk Plajı’nı 17 Temmuz Çarşamba günü hizmete açtı. 

‘Tuzlalılar yeniden denizle buluşacak’ mottosu ile başladıkları projeyi hayata geçirerek, vaatlerini yerine getirdiklerini vurgulayan Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, “Komşularımızı denize kavuşturacağımızın sözünü vermiştik. Bunu gerçekleştirdik. Tuzlalılar, kendilerine birçok avantaj sağlayan ‘Tuzla Kart’larını plajda da kullanabilecekler” diyor. 

TOPLUMSAL BİR HAK DA GERİ KAZANILDI 

Tuzlalı yurttaşların kent hakkı temelinde hizmetlerden yararlanmasına yönelik söylem ve projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, seçim öncesi saha ziyaretlerinde ve proje lansmanında Tuzla Halk Plajı’nı komşularıyla buluşturacağını söylemişti. Göreve gelişinin üzerinden bir ay geçmesinin akabinde de başlattığı çalışmalar sonuç verdi.

Av. Eren Ali Bingöl, yurttaşların güzel anılar biriktireceği bir kamusal alan inşa etmeyi hedeflediklerini söylüyor ve ekliyor: “Tuzla'mız için çalışmaktan bir an olsun imtina etmeyerek; çocuğundan gencine, öğrencisinden emeklisine herkesin hayatında iz bırakmayaydı gayretim. Bugün de, tam da buna karşılık bulan Tuzla Halk Plajımızın açılışını gerçekleştirmek için buluştuk. Yetti mi? Yetmez. Bunlar sadece başlangıç! Ben Eren Ali Bingöl olarak, bu güzellikleri ayağınıza getirmekle mükellefim. Bugün de size, Halk Plajımızı sunuyorum. Sözümde durmanın haklı gururunu yaşıyorum.” 

TUZLALILARIN HAKKI TUZLALILARA GERİ VERİLDİ 

Hatırlanacağı üzere, uzun yıllar Tuzlalılara hizmet eden plaj, önceki yönetim tarafından yanına inşa edilen konut sitesine tahsis edilmişti. Böylelikle denize kıyısı olan Tuzla’da, vatandaşlar denizden mahrum kalmıştı. Eski AKP’li yönetim, halk plajını ‘sağlık ve hijyen kurallarına uygun değil’ diyerek kapatsa da inşaat şirketinin reklamlarında konutların ‘denize sıfır konumu’ ile övülmüş; kano, sörf gibi deniz sporları için ideal olduğu belirtilmişti. Göreve geldiği günden beri plajın tekrar açılması için çalışan Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, söz verdiği gibi Tuzlalıların hakkını onlara geri verdi. 17 Temmuz’da açılan Tuzla Halk Plajı ile halk tekrar denizle buluştu. 

TUZLA KART’A ÖZEL AVANTAJLAR DA PLAJDA SİZLERİ BEKLİYOR 

Plajda, Tuzla’da ikamet eden Tuzla Kart kullanıcılarına özel avantajları da komşularıyla buluşturacaklarını söyleyen Başkan Av. Eren Ali Bingöl, “Tuzla Kart sahiplerine özel indirimler ve ayrıcalıklar sunarak, plajımızın keyfini çıkarmanızı sağlayacağız” dedi. 

“TUZLALILARIN DENİZLE BULUŞTURULMASI TOPLUMSAL BİR HAKKIN YERİNE GETİRİLMESİDİR” 

“Tuzlalılar yeniden denizle buluşacak” mottosu ile hareket ettiklerini ifade eden Eren Ali Bingöl, bu projeyle yurttaşların güzel anılar biriktireceği bir kamusal alan inşa etme hedefinin altını çizdi. Başkan Eren Ali Bingöl, “Tuzla'mız için çalışmaktan bir an olsun imtina etmeyerek; çocuğundan gencine, öğrencisinden emeklisine herkesin hayatında iz bırakmayaydı gayretim. Benim güzel Tuzla Ailem, Siz her şeyin en iyisine en güzeline layıksınız. Ben Eren Ali Bingöl olarak, bu güzellikleri ayağınıza getirmekle mükellefim. Bugün de size, Halk Plajımızı sunuyorum. Sözümde durmanın haklı gururunu yaşıyorum. " ifadelerini kullandı.