Haberler

Haberler

Tuzlalılara ‘Gezici Kent Lokantası’ müjdesi: Dört çeşit menü 40 lira

z19.07.2024

Tuzla Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kent lokantaları modelini daha da ileriye taşıyarak "Gezici Kent Lokantası" projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Müjdeyi stratejik plan toplantısında veren Başkan Av. Eren Ali Bingöl, dört çeşit yemekten oluşan menünün 40 liradan servis edileceğini söyledi.

Tuzla, 'Sokak Çalıştayları' ile 5 yıllık stratejik planını hazırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen ‘Tuzla Senin’ son ayağı İstasyon, Yayla ve Evliya Çelebi Mahallelerinin katılımıyla gerçekleşti.  Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl stratejik plan toplantısında Tuzlalılara bir de  'müjde' verdi.  Kent Lokantası artık Tuzlalılara gezici olarak hizmet verecek.

Tuzla'nın olanı Tuzlalılara geri vereceğiz

İBB'nin İstanbulluları ekonomik ve sağlıklı yemeklerle buluşturduğu kent lokantaları Tuzla Belediyesi’nin yenilikçi anlayışla  “Gezici Kent Lokantası” olarak hizmete sunulacak. Projeye ilişkin Başkan Av. Eren Ali Bingöl, “Yatırımlar yapıyoruz. Tuzla'nın olanı Tuzlalılara geri vereceğiz. Halk Plajı gibi... Önümüzdeki bir hafta içerisinde de gezici kent lokantasını Tuzlalılara kazandırıyoruz. Bu sayede her mahallemizde 15-20 gün 4 kap yemeği 40 liraya gezici kent lokantasında yiyeceksiniz.” dedi.

Kent lokantasının gezici olarak hizmet verebilmesi için Tuzla Belediyesi, envanterindeki TIR’ı lokantaya dönüştürülüyor.

Her hafta farklı bir noktada, 40 liraya 4 çeşit yemek

Günlük yaklaşık bin kişilik yemek kapasitesine sahip Gezici Kent Lokantası hafta içi her gün 12.00- 17.00 arasında hizmet verecek.  Ayrıca belirli aralıklarla Tuzla'nın farklı bölgelerinde konumlanacak. Tuzlalılar gezici kent lokantasının durakları ise belediyenin sosyal medya hesaplarından ve resmi internet sitesinden takip edebilecek.

Koku sorunu çözüme kavuşuyor

Umurderesi ve Doğandere kenarındaki koku sorununa da değinen Başkan Av. Eren Ali Bingöl, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kahraman ile görüştüklerini kaydetti. Bölgede yapılaşmanın yoğun olduğu yerlerde dere yatağının üstünün kapatılacağını açıkladı.

Kentsel dönüşüm, seçim malzemesine dönüşmüş

Tuzla’da önceki yönetim döneminde yapılan inşaat çalışmalarına da değinen Başkan Bingöl, yasal olmayan bir takım sözleşmelerin yapıldığını ifade etti. Çözüm bulacaklarını vurgulayarak özetle şöyle konuştu:

“Penguen sitesinde anlaşmalar yapılmış, 2 yıl öncede yıkımlar yapılmış. Seçim yaklaşınca da panik olunup hızlanıyor gibi hafriyat kamyonları gönderilmiş. Yapı ruhsatları yok, yasal düzenleme 60 bin metre kare inşaat yapılacak yere sözleşmede 80 bin metre kare yazılmış... Alt yapısı yapılmamış kaos-kargaşa şeklinde gitmiş. Plan notlarını çalışıyoruz. Meclisimizden geçirdik. İBB Meclisi'ne gönderdik. İBB Meclisi'nde de Eylül ayında geçerse Allah’ın izniyle karşınıza yasal düzenlemelerle çıkacağız."