Haberler

Haberler

Otizm farkındalığı kapsamında uluslararası paratriatlon heyecanı

z24.07.2024

Tuzla Belediyesi tarafından otizm farkındalığı için hayata geçirilen paratriatlon yarışı, Fransız gönüllülerin katılımıyla uluslararası bir boyut kazandı. Yarış boyunca sergilenen dayanışma ve coşku, herkesin kalbinde iz bıraktı.

Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği paratriatlon otizm farkındalık etkinliği bu yıl keyifli anlara sahne oldu. ‘Bisikletini al gel ve bu heyecanı bizimle paylaş, çünkü birlikte daha güzeliz’ sloganıyla bir araya gelen sporcular 200 metre yüzdüler, 4 kilometre bisiklet sürdüler, 2 kilometre koştular. Engelleri birlikte aşan Tuzla’nın otizmli çocukları, adeta daha güçlü ve daha kapsayıcı bir toplumun yaratılabileceğini gösterdi. 

YARIŞ FRANSIZ GÖNÜLLÜLERİN KATILIMIYLA ULUSLARARASI BİR BOYUT KAZANDI

Uluslararası İtfaiye Yardım Örgütü (Aides Actions İnternationales Pompiers -AAIP) ve SPORBEN iş birliği ile gerçekleştirilen yarışlarda sporun birleştirici gücünü, dayanışmayı ve başarmanın güzelliğini Tuzlalılar birlikte yaşadı.

“HATAY'DA ARAMA KURTARMA EKİBİ OLARAK YER ALDIK”

Uluslararası İtfaiye Yardım Örgütü (AAIP), geçtiğimiz yıl Türkiye’de yaşanan depremlerde kurtarma ekibi olarak görev alan ekiplerin başında geliyor. AAIP Başkanı Claude Lett, Tuzla Belediyesi iş birliği ile organizasyonu gerçekleştirdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu:

“Organizasyonumuz hem uluslararası insani yardım hem de acil müdahale konusunda çalışan itfaiye kuruluşudur. 2000 yılından beri Türkiye ile temaslarımız oldu. Genelde depremlerde geldik. İlk defa Tuzla’dayız. 2023'teki depremde de Hatay'da arama kurtarma ekibi olarak yer aldık. Bu etkinlik yaklaşık 1,5 yıldır üzerinde çalıştığımız projeydi. İlk defa otizmli çocuklar halka açık bir yarışta kendi yaşıtları ile aynı yarışmada bir araya geldi. Amaç yarışmak değildi, çocuklarımızın yüzme, bisiklet ve koşuda hep birlikte yarışı bitirmeleriydi.”

“OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ASLINDA HASTA DEĞİL FARKLI ÇOCUKLAR OLDUĞUNU KANITLADIK”

Amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen SPORBEN Derneği Başkanı Linda Can Kardeş, “Benimde kızım otizmli, 26 yaşında. Hem ailelere hem de çocuklara destek amaçlı hayata geçirilen derneğimizde amacımız farkındalık yaratmak, otizmli çocukların aslında hasta değil farklı çocuklar olduğunu kanıtlamak ve göstermek. Bütün amaç aslında buydu. Umut ediyoruz ki güzel bir şey başarabildikleri görmüşlerdir. Bu stres kolay değil. Ufak tefek uyarılardan etkilenen çocuklar yüzdüler, bisiklet sürdüler ve koştular.”

Tuzla Mercan Halısahada gerçekleştirilen paratriatlon yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Sevcan Bilir tarafından verildi.