Haberler

Haberler

İstanbul'un yenilikçi ilçesi Tuzla'da Gezici Kent Lokantası faaliyete başladı

z24.07.2024

Tuzla Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kent lokantaları modelini daha da ileriye taşıyarak envanterindeki TIR’lardan birisini ‘Gezici Kent Lokantası’na dönüştürdü. Projenin ilk adımı kapsamında İçmeler Meydanı’na konumlanan TIR’dan vatandaşlara aşure ikram edildi.

Tuzla'nın çeşitli bölgelerine belirli aralıklarla konumlandırılacak olan TIR'ın ilk durağı İçmeler Meydanı oldu. İlçe sakinlerine uygun fiyatlı ve kaliteli yemek imkânı sunan Gezici Kent Lokantası ile Tuzla’da yaşayan herkesin aynı hizmetten eşit şekilde yararlanması hedeflendi.

KENT LOKANTASI ARTIK TUZLALILARA GEZİCİ HİZMET VERECEK

Dört çeşit yemekten oluşan menünün 40 liradan servis edileceğini söyleyen Başkan Av. Eren Ali Bingöl, “Gezici Kent Lokantası projemizin ilk adımını attık. Bu kıymetli hizmetin bereketini, komşularımıza aşure ikram ederek çoğalttık. Hem kültürel değerlerimizi yaşattık hem de komşuluk bağlarımızı güçlendirdik" dedi.

TIR, LOKANTAYA DÖNÜŞTÜ

İBB'nin İstanbulluları ekonomik ve sağlıklı yemeklerle buluşturduğu kent lokantaları Tuzla Belediyesi’nin yenilikçi anlayışıyla ‘Gezici Kent Lokantası’ olarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Kent lokantasının gezici olarak hizmet verebilmesi için Tuzla Belediyesi, envanterindeki TIR’lardan birisini lokantaya dönüştürdü.

HER HAFTA FARKLI BİR NOKTADA, 40 LİRAYA 4 ÇEŞİT YEMEK

Günlük yaklaşık bin kişilik yemek kapasitesine sahip Gezici Kent Lokantası hafta içi her gün 12.00- 17.00 arasında hizmet verecek. Ayrıca belirli aralıklarla Tuzla'nın farklı bölgelerinde konumlanacak.