Haberler

Haberler

2025-2029 Dönemi Stratejik Plan Dış Paydaş Çalıştayı gerçekleştirildi

z26.07.2024

Tuzla Belediyesi’nin 5 yıllık stratejik planlama süreci hızla devam ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün, ‘Yol haritamızı özenle hazırlıyoruz’ ifadesiyle duyurduğu 2025-2029 vizyon toplantıları, önemli bir aşamaya geldi. Önceki gün, Tuzla’daki sivil toplum kuruluşlarının (STK), muhtarların ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilen dış paydaş çalıştayında, Tuzla’nın geleceğini şekillendirecek stratejiler tartışıldı.

Toplantıya, çeşitli derneklerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve üniversitelerin yetkilileri katıldı. Tuzla’nın ihtiyaçlarının taleplerinin ve önceliklerinin konuşulduğu buluşmada katılımcılar, ilçenin mevcut sorunlarını ve gelecekteki hedeflerini ortak bir akıl ve diyalog çerçevesinde masaya yatırarak çözüm önerileri geliştirdi. Çalıştay, Tuzla’nın gelecekteki gelişim stratejilerini belirlemek ve yerel yönetim yatırımlarını planlamak adına kritik bir öneme sahip.

“YOL HARİTAMIZI ÖZENLE HAZIRLIYORUZ”

Başkan Eren Ali Bingöl, çalıştayda yaptığı konuşmada, Tuzla’nın kalkınma sürecini ve stratejik planlama çalışmalarını ayrıntılarıyla açıkladı. Bingöl, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) ile gerçekleştirdikleri mahalle buluşmalarında, Tuzlalı vatandaşların doğrudan katılımıyla yerel ihtiyaçları ve öncelikleri belirlediklerini vurguladı. Bu süreçte meclis üyeleriyle bir araya gelerek projelerin ve yatırımların detaylarını değerlendirdiklerini belirten Başkan Bingöl, şimdi ise dış paydaşlarla yapılan bu toplantının, stratejik planın son şeklini alması için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Başkan Bingöl, “Sizlerin katkılarıyla ortaya koyacağınız stratejik plan, gelecekteki yatırımlarımızı ve projelerimizi şekillendirecek. Bu iş birliği ve müzakere süreci, Tuzla’nın daha da gelişmesi ve halkımıza daha kaliteli hizmet sunulması adına kritik bir rol oynayacak. Hep birlikte Tuzla’nın geleceğini daha parlak ve başarılı bir şekilde inşa edeceğiz” dedi.