Haberler

Haberler

Tuzla’da stratejik planlama ve sosyal yatırımlarla yenilikçi adımlar atılıyor

z29.07.2024

İstanbul’un dönüşüm sürecindeki ilçesi Tuzla’da önemli gelişmeler yaşanıyor. 2025-2029 Stratejik Plan Dış Paydaş Çalıştayı, yeniden açılan Halk Plajı, gezici kent lokantası, yoksul çocuklara yönelik beslenme saati ve yeniden başlayacak vapur seferleri ile Tuzla’nın geleceği şekillendiriliyor. Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, tüm bu projelerin ilçenin gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

2025 – 2029 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN DIŞ PAYDAŞ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Tuzla Belediyesi’nin 5 yıllık stratejik planlama süreci hızla devam ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün, ‘Yol haritamızı özenle hazırlıyoruz’ ifadesiyle duyurduğu 2025-2029 vizyon toplantıları, önemli bir aşamaya geldi. Önceki gün, Tuzla’daki sivil toplum kuruluşlarının (STK), muhtarların ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilen dış paydaş çalıştayında, Tuzla’nın geleceğini şekillendirecek stratejiler tartışıldı.

Toplantıya, çeşitli derneklerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve üniversitelerin yetkilileri katıldı. Tuzla’nın ihtiyaçlarının taleplerinin ve önceliklerinin konuşulduğu buluşmada katılımcılar, ilçenin mevcut sorunlarını ve gelecekteki hedeflerini ortak bir akıl ve diyalog çerçevesinde masaya yatırarak çözüm önerileri geliştirdi. Çalıştay, Tuzla’nın gelecekteki gelişim stratejilerini belirlemek ve yerel yönetim yatırımlarını planlamak adına kritik bir öneme sahip.

“VAPURLAR İSKELEYE YENİDEN YANAŞACAK”

Geçen hafta Tuzla Halk Plajı’nın açılışını yaparak plajı ilçelilerle buluşturan Başkan Bingöl, bu hafta da Tuzla-Pendik-Adalar feribot seferleri ile ilgili önemli bir gelişmeyi vatandaşlarla paylaştı. Toplantı sonrası sosyal medya hesaplarından müjdeyi veren Başkan Bingöl, Tuzla’nın İstanbul ile bağının güçlendirileceğinin altını çizdi. “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile entegre çalışarak Tuzla’nın güzelleşeceği tüm yatırımları planlıyor ve hayata geçiriyoruz.” dedi.

TUZLA'YA YENİ NEFES: GEZİCİ KENT LOKANTASI

Tuzla Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kent lokantaları modelini daha da ileriye taşıyarak envanterindeki TIR’lardan birisini ‘Gezici Kent Lokantası’na dönüştürdü. Projenin ilk adımı kapsamında İçmeler Meydanı’na konumlanan TIR’dan vatandaşlara aşure ikram edildi.

“YOKSULLUK TUZLALI MİNİKLERİN KADERİ OLMAYACAK”

Çocukların okullarda sağlıklı beslenme ihtiyacına yönelik hazırlanan ‘Beslenme Saati’ projesi, Beylikdüzü modeli üzerinden Tuzla’ya uyarlanacak. Bu kapsamda Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çelik ile bir araya gelen Başkan Eren Ali Bingöl, Tuzla’da yoksulluğun çocukların kaderi olmayacağının mesajını verdi.

“ASFALT ÇALIŞMALARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ”

Tuzla Belediyesi, ilçe sakinlerinin rahat ve konforlu ulaşımını sağlamak adına asfalt serim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İBB iş birliği ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında son olarak D-100 ve Aydınlı Caddesi Bağlantı Yolu’na toplam 14 bin 374 ton asfalt serimi gerçekleştirildi.

“TUZLA’YA KADIN ELİ DEĞECEK”

Emek emek işleri ile elinin değdiği her şeyden güzellikler çıkaran kadınlar için hayata geçirilen Kadın Emeği Atölyesi başladı. Belirli aralıklarla ilçemizin hemen hemen her mahallesinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında kadınlar, birbirinden farklı eğitimlerde bir araya geliyor.

“ÜNİVERSİTE TERCİH ZAMANLARINDA GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Üniversite hazırlık sürecinde gençleri yalnız bırakmayan Tuzla Belediyesi, tercih zamanında da en doğru seçimi yapmaları için gençlere rehberlik hizmeti veriyor, 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında devam edecek YKS Tercih Danışma Günleri ile gençlerin yanında olmaya devam ediyor.